Προϊόντα με βασικό συστατικό το φιστίκι Αιγίνης

Το φιστίκι Αιγίνης έχει χαρακτηριστεί ως ο βασιλιάς των ξηρών καρπών. Αυτός ο χαρακτηρισμός οφείλεται στα θρεπτικά συστατικά, την πλούσια γεύση και τα εντυπωσιακά χρώματά του. Συγκεκριμένα στην Αίγινα παράγεται μια από τις καλύτερες ποικιλίες φιστικών, που δίνει έναν μεγάλο καρπό με πολύ έντονη γεύση.

Τα χαρακτηριστικά αυτά του καρπού γεννούν συνέχεια ιδέες για προϊόντα που μπορούν να δημιουργηθούν με βασικό συστατικό το φιστίκι Αίγινης.

Ένα από τα πιο δημοφιλή παράγωγο του καρπού είναι το παστέλι με φιστίκι Αιγίνης, το οποίο το συναντάμε σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, όπως παστέλι μαλακό ή σκληρό. Η παραδοσιακή γεύση του παστελιού εμπλουτίζεται με το φιστίκι και δίνει έναν ανεπανάληπτό συνδυασμό.

Ακόμη ένα από τα πιο βασικά προϊόντα είναι το παγωτό φιστίκι, το οποίο όμως όταν δημιουργείται από αυθεντικό φιστίκι στην παραδοσιακή μηχανή-βρυσούλα δίνει ένα αποτέλεσμα που κάνει τη διαφορά και σίγουρα υπερτερεί των συσκευασμένων παγωτών ή των παγωτών που δημιουργούνται από υποκατάστατα.

Η Αίγινα με την μεγάλη παράδοση της στην παραγωγή του καρπού έχει ως τοπικό γλυκό, το οποίο παράγεται μαζικά, το γλυκό του κουταλιού φιστίκι Αιγίνης, μια ιδιαίτερη γεύση με ένα βαθύ πράσινο χρώμα που μπορεί να καταναλωθεί σκέτο αλλά και να εμπλουτίσει άλλα γλυκά και συνταγές.

Δεν θα μπορούσε να λείπει ένα από τα πιο κλασικά γλυκίσματα του τόπου μας, η βανίλια υποβρύχιο, αλλά αυτή τη φορά με την προσθήκη ολόκληρων κομματιών φιστικιών που της δίνει μια εντελώς διαφορετική και πιο ενδιαφέρουσα γεύση.

Τέλος, ένα προϊόν το οποίο έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και το συναντάμε πολύ συχνά σε συνταγές είναι η κρέμα φιστικιού.  Πρόκειται για ένα spread με βελούδινη υφή και γεμάτη, φιστικιένια γεύση που απογειώνει οποιοδήποτε πιάτο. Μπορεί να καταναλωθεί σκέτη σε ψωμί, βάφλες, pancakes αλλά και να προστεθεί σε κάποιο άλλο γλυκό για να δώσει την έντονη γεύση του φιστικιού αλλά και το έντονο πράσινο χρώμα της. Στην λίστα μας βέβαια δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την κρέμα φιστικιού με μαύρη σοκολάτα. Η σοκολάτα με τους ξηρούς καρπούς είναι ένας μοναδικός συνδυασμός και συγκεκριμένα με το φιστίκι Αιγίνης δίνει ένα αναπάντεχα καλό αποτέλεσμα.

Περιηγηθείτε στην Αίγινα και ανακαλύψτε όλες τις υπέροχες γεύσεις, δείτε τους καρπούς και τα δέντρα και βιώστε όλη αυτή την γευστική εμπειρία που προσφέρει απλόχερα το νησί μας.

Δείτε όλα τα προϊόντα μας εδώ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *