January 12 2017 0Comment

Τυρομπαλίτσες με φιστίκι Αιγίνης

Μια μοναδική ιδέα για να εντυπωσιάσετε σε ένα τραπέζι. Το τυρί συναντάει την ιδιαίτερη γεύση του αιγινίτικου φιστικιού και κάνει έναν απίθανο συνδυασμό.

Υλικά:
300-350 γρ. κατσικίσιο τυρί κρέμα ή κατίκι
1 κεφάλι σκόρδο
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φυστίκι Αιγίνης, τριμμένο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα σκόρδο. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις σκελίδες μαζί με το ελαιόλαδο και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Στη συνέχεια τις αφαιρούμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πολτό σκόρδου, το τυρί, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Τέλος, τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα κυλάμε πάνω στο φυστίκι Αιγίνης.

V.Notis